Irakçi: Şehit Sinvar’ın Filistin halkının özgürlüğü için verdiği özverili mücadeleyi selamlıyoruz

Irakçi: Şehit Sinvar’ın Filistin halkının özgürlüğü için verdiği özverili mücadeleyi selamlıyoruz

İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi yayınladığı mesajında; “Yahya Sinvar ölümden korkmuyordu, aksine Gazze’de şehadet peşindeydi. Savaş alanında son nefesine kadar kahramanca savaştı.” ifadesini kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Filistin İslami Direniş Hareketi’nin Siyasi Büro Başkanının şehadeti münasebetiyle “Yahya Sinvar ölümden korkmuyordu, aksine Gazze’de şehadet peşindeydi. Savaş alanında son nefesine kadar kahramanca savaştı.” mesajını paylaştı.

Seyyid Abbas Irakçi, Yahya Sinvar’ın şehadetine ve bu konunun Hamas hareketi tarafından doğrulanmasına tepki olarak X sosyal medya hesabında  “Yahya Sinvar ölümden korkmuyordu, aksine Gazze’de şehadet peşindeydi. Savaş alanında son nefesine kadar kahramanca savaştı.” mesajını paylaştı.

Irakçi mesajının devamında “Son resimde güzel bir şekilde sergilenen kaderi, kimseyi savaşa devam etmekten caydırmıyor.Aksine, bölgedeki hem Filistinli hem de Filistinli olmayan tüm direniş güçleri için bir ilham kaynağı olacak.”ifadesine dikkat çekti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin üst düzey diplomatı mesajında “Biz ve dünya çapındaki sayısız insan, onun Filistin halkının özgürlüğü için verdiği özverili mücadeleyi selamlıyoruz. Şehitler sonsuza kadar yaşıyor ve bugün işgal altındaki Filistin topraklarının özgürleştirilmesi davası her zamankinden daha canlı.” ifadesinin altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 14 =