Irak Yüksek İslam Meclisi Başkanı: Trump’ın Tutuklanma Emri Cesurca Bir Girişimdir

Irak Yüksek İslam Meclisi Başkanı: Trump’ın Tutuklanma Emri Cesurca Bir Girişimdir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Yüksek İslam Meclisi Başkanı, direnişin şehit komutanlarına suikast düzenlen emrini veren ABD Başkanı için Irak yargısı tarafından tutuklama emri çıkarılmasını cesur ve adil olarak nitelendirdi.

Habere göre; Irak Yüksek İslam Meclisi Başkanı Hammam Hamoudi, sanık “Donald Trump” için General Kasım Süleymani, Ebu Mehdi el-Muhendis ve yoldaşlarının suikastının yıldönümü olan 3 Ocak’ta Bağdat’ta gösteri yapan ve Trump yönetiminin yargılanması çağrısında bulunan milyonlarca insanın iradesinin zaferini temsil ettiğini vurguladı.

Şehitlerin kanına sadık ve ülkenin ulusal egemenliği için gayretli El Fetih koalisyonu başkan ve üyelerinin, yargı ve Irak halkının çabalarına övgüde bulunan Hamoudi, ulusal otoriteyi sürdürmenin ve güvenli ve istikrarlı bir Irak yaratmanın tek yolunun hukukun üstünlüğü olduğunu söyledi.

Eski Irak Başbakan Yardımcısı Baha’u’llah al-Araji de mevcut ABD başkanına karşı verilen kararın Irak hükümeti için bir zafer olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × four =