Irak Şii Komitesi: Siyonist Rejim Ortadan Kaldırılması Gereken Bir Oluşumdur

Irak Şii Komitesi: Siyonist Rejim Ortadan Kaldırılması Gereken Bir Oluşumdur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Attar al-Tensiki olarak bilinen Irak Şii Koordinasyon Komitesi, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesini yasaklayan bir yasa tasarısının kabulünü tebrik ederek “Bu rejim yıkılmalıdır” ifadesinde bulundu.

Irak parlamentosu 26 Mayıs Perşembe günü Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı. Bu kanunun en önemli maddelerinden biri, Siyonist rejimle her türlü siyasi, güvenlik, ekonomik, teknik, kültürel, spor ve bilimsel işbirliğinin her ne isim adı altında olursa olsun suç sayılmasıdır.

Irak Parlamentosu, Filistin ve Kudüs meselesini savunma ilkelerinde kararlı olduklarını kanıtladı.

Irak Parlamentosu, Siyonist rejimin reddedilen bir oluşum olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu: ‘Bu rejim ortandan kaldırılmalı, resmi olarak tanınmamalı ve bu rejimle ilişkiler normalleştirilmemelidir.

Komite tarafından yapılan açıklamada ”Normalleşmenin suç sayılması yasasının kabulü, Irak’ın ulusal ve İslami konulardaki mutabakatını göstermektedir. Direniş gösteren herkesi, özgürleri ve direnişe katılan ve Siyonist rejime karşı direnmeye devam edenleri tebrik ediyoruz.” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 4 =