Irak Savunma Bakanlığı Amerikan birliklerinin geri çekilmesine yönelik hazır olduklarını belirtti

Irak Savunma Bakanlığı Amerikan birliklerinin geri çekilmesine yönelik hazır olduklarını belirtti

Irak Savunma Bakanlığı, Bağdat’ın Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin varlığının kademeli olarak azaltılacağına ilişkin açıklamasının ardından, ülke silahlı kuvvetlerinin, koalisyon güçlerinin geri çekilmesi ve bölge genelinde güvenliğin sağlanması görevini üstlenmesi için tam hazırlıklı olduğunu duyurdu.


İranpress Haber Ajansı’nın haberine göre, Perşembe akşamı Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD hükümetiyle altı ay süren müzakerelerin ardından, IŞİD karşıtı koalisyonun güçlerinin kademeli olarak azaltılması konusunda ABD hükümetiyle anlaşmaya varıldığını duyuran bir açıklama yaparak bu anlaşmaya göre koalisyonun kendisine tanımladığı “IŞİD’le mücadele” misyonunun sona ereceğini söyledi.

Irak Savunma Bakanlığı, koalisyon güçlerinin geri çekilme zamanının belirlenmesi için Irak ve İngiltere Yüksek Komitesi arasında önümüzdeki birkaç gün içinde görüşmelerin başlayacağını duyurdu.

Açıklamada, iki tarafın Irak ile ABD’nin yanı sıra uluslararası IŞİD karşıtı koalisyona üye ülkeler arasında çeşitli siyasi, ekonomik, kültürel, güvenlik ve askeri alanlardaki ilişkilerin biçimini ele alacağı belirtiliyor.

26 Temmuz’da Bağdat ve Washington, ABD savaş kuvvetlerinin bu yılın sonuna kadar Irak’tan çekilmesi ve Irak kuvvetlerine danışmanlık ve eğitim vermek üzere yalnızca birkaç Amerikan kuvvetinin kalması konusunda anlaştılar./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × five =