Irak Kuvvetlerinin Karargahına ABD Saldırısı; 18 Asker Yaralandı

Irak Kuvvetlerinin Karargahına ABD Saldırısı; 18 Asker Yaralandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bu sabah erken saatlerde Amerikan savaş uçakları, Irak hava sahasını ihlal ederek Irak güçlerinin karargahına saldırdı, bu sırada İçişleri Bakanlığı’na bağlı 12 asker ve Halk Seferberlik Örgütü’ne bağlı 6 asker yaralandı.

Habere göre, bu sabah Amerikan savaş uçakları Irak’ın egemenliğini ihlal etti ve Irak’ın başkenti Babil vilayetinin merkezinde bulunan Irak kuvvetlerine ait birçok karargâha saldırarak Haşdi Şabi güçlerinden birini öldürdü ve 18 askerin de yaralanması neden oldu.

Irak medyasında yer alan haberlere göre, Amerikalı savaşçıların sabah erken saatlerde Babil’in merkezindeki “El-Hala” kentindeki Cezayir bölgesine yönelik saldırısı sırasında İçişleri Bakanlığı’na bağlı 12 askeri güç ve Halk Seferberliği’ne bağlı 6 güç bulunuyordu bunların yaralandığı bildirildi. Ayrıca Irak Halk Seferberlik Örgütü bu ülke hükümetinin denetimi altında resmi bir kuruluştur.

Bu arada Reuters’e göre ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bu sabah Irak ve Suriye’deki “Amerikan çalışanlarına” yönelik saldırılara yanıt olarak Kataib Hizbullah’ın üç karargâhını hedef aldığını iddia etti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de Kataib Hizbullah ve ona bağlı güçlere ait Irak’taki üç karargâha düzenlenen saldırıyı X sosyal ağı üzerinden duyurdu ve bu eylemin emrinin Joe Biden tarafından verildiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 18 =