Irak: İsrail ile Uzlaşmayacağız / Filistin ve Kudüs Davasına Sahip Çıkacağız

Irak: İsrail ile Uzlaşmayacağız / Filistin ve Kudüs Davasına Sahip Çıkacağız

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Başbakanı sözcüsü Mustafa Al-Kazemi, Irak anayasasının İsrail rejimiyle ilişkilerin normalleşmesini yasakladığını ve tüm siyasetçilerin vatanseverliğe bağlı olmaları ve Filistin halkının duygularına saygı duymaları gerektiğini vurguladı.

Irak’lı yetkili Ahmed Molla Talal, Türk Radyo ve Televizyonu Arapça kanalına verdiği demeçte, “Irak anayasasına göre, İsrail ile normalleşme yasak ve teklif edilmesi de suç sayılmaktadır. Irak’taki bazı siyasi partiler ve akımlar için istisnalar olabilir ve Irak’taki bir veya daha fazla parti, bir noktada, habersiz pozisyon, eylem ve hareketlere sahip olabilir; Ancak, bu istisnalar ve habersiz pozisyonlar, adımlar ve hareketler Irak halkının ve hükümetinin genel gidişatını değiştirmiyor ve Irak hükümeti, başkenti olarak Filistin sorununun korunması ve Kudüs’ün korunması için desteğini ilan ediyor.” dedi.

Talal, “Bazı siyasi partiler, taraftarlarını İsrail ile normalleşmeyi kabul etmeye zorluyor. Bu partiler aynı zamanda büyük siyasi hiziplerle bağlantılı, bu da hükümetteki siyasi güçler içinde ayrımı gösteriyor.”dedi.

Talal, Irak siyasi bir kargaşa içinde olduğundan ve tüm politikacıların vatanseverliğe ve Filistin halkının duygularına saygı duyması gerektiğinden, parti liderlerini, hükümetin normalleşme sürecine müdahale etmesi için bir alan yaratmaya çalışmamaları için parti temsilcilerine katı talimatlar vermeye çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five − 2 =