Irak İslam Yüksek Konseyi Başkan’ndanı Mukteda Sadr’a teşekkür

Irak İslam Yüksek Konseyi Başkan’ndanı Mukteda Sadr’a teşekkür

Irak İslam Yüksek Konseyi başkanı yaptığı açıklamada, Mukteda es-Sadr’ın sözlerini cesur ve sorumlu bir pozisyon olarak değerlendirdi.

Irak Yüksek İslam Meclisi başkanı Şeyh “Homam Hammoudi” bugün  Mukteda es-Sadr’ın konuşmasının ardından kısa bir açıklama yaparak onun aldığı cesur kararı övdü. .

Bu açıklamada şöyle deniyor: “Sayın Mukteda, Sadr mektebinin çocuğu olduğunu, canını din ve millet için feda ettiğini ve konumunun büyük Irak, reform ve kalkınma için cesur ve sorumlu bir pozisyon olduğunu kanıtladı. “

Şeyh Hamoudi daha sonra şunları vurguladı: “Reformlar ile egemenliğin sürdürülmesi arasında bir çelişki yoktur ve her biri diğerini tamamlar; Egemenlik zarar gördüğünde reformlar işe yaramaz. Egemenliği el ele sürdürmeli, tüm kesimlerin katılımıyla ve anayasaya göre geliştirmeli ve yanlış yolunu düzeltmeliyiz ki, halkın çıkarları cömert, güvenli ve müreffeh bir yaşamla güvence altına alınsın.

Aynı zamanda Irak Başbakanı Mustafa el-Kadhimi, El Nasr koalisyonu başkanı Haydar el-Abadi, Fetih koalisyonu başkanı Hadi El-Amiri, Irak ulusal güvenlik danışmanı Qasim el-Aarji Bu ülkenin birçok yetkilisi ve şahsı da Mukteda es-Sadr’a sözleri için teşekkür etti.

Irak’taki Sadr Hareketi lideri Seyyid Muktedi es-Sadr, dün ve bugün Irak’ta yaşanan huzursuzluk ve kanlı çatışmalara Necef Eşref’teki konutunda düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

Sadr hareketinin lideri bu konferansta şunları söyledi: “Irak’ta olanlardan dolayı çok üzgünüm.” Irak halkından özür dilerim. Olanların tek kurbanı Iraklılar. Bugün ülke yolsuzluk ve şiddetin tutsağıdır.

Konuşmasının devamında bir saatlik süre belirleyerek destekçilerinden Bağdat’ın Yeşil Bölgesi’ni terk etmelerini isteyen Mukteda Sadr;  “60 dakika içinde ayrılmazsanız Sadr Hareketi’nden ayrılacağım” dedi.

Dün Sadr Hareketi’nin siyasi lideri Seyyid Mukteda Sadr’ın istifasının açıklanmasının ardından bu hareketin yandaşları Yeşil Bölge’de farklı gruplar halinde yürüyüş yaparak Irak’ın hükümet binalarına girmişti.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen − 11 =