Irak Direnişinden Amerika’ya Uyarı

Irak Direnişinden Amerika’ya Uyarı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Direnişi Koordinasyon Kurulu, Irak hükümetinin göstermesi gereken çabalar karşısında direniş gruplarının, Amerika’nın saldırganlığını önlemek için kendilerine son şansı verdiğini belirtti.

Irak Direnişi Koordinasyon Kurulu bu cumartesi öğleden sonra yaptığı açıklamada, rollerinin bu ülke halkının çıkarlarına öncelik vermek ve onlara hizmet etmek olduğunu ifade etti.

El-Ahd haber ajansının haberine göre bu aşamanın hassasiyeti ve aşamanın geçilmesi gerekliliği dikkate alındığında Direniş Koordinasyon Kurulu’nun aldığı tedbirlerden biri de Irak’taki ABD varlığına yönelik askeri operasyonların durdurulmasıdır. Ancak bu eylemin, Irak anayasasına aykırılık sayılan bu yasadışı varlığın devamını kabul etmek anlamına geldiği anlaşılmamalıdır.

Irak direnişi, Amerika’nın Irak’ın iç işlerine yönelik açık saldırılarına ve müdahalelerine kayıtsız kalmadıklarını belirterek şu açıklamada bulundu: “Askeri üslerin, muharip güçlerin ve casus insansız hava araçlarının varlığını sürdürmesi ve şeytani Amerikan büyükelçiliğinin Irak’ın kültürel kimliğini ve değerlerini hedef alarak ahlaki sapmaları yaymadaki yıkıcı rolü, bizim dini ve milli görevimize uygun cevap vermemize neden olmuştur.”

Irak Direniş Kurumu, Irak hükümetinin göstermesi gereken çabalara göre, direnişin bu saldırıları önlemek için son şansı verdiğini ve herkesin “sabırlarının bir sınırı olduğunu ve her eylemin bir karşılığı olacağını” bilmesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five − five =