Irak Direnişi Suriye’deki ABD Üssüne Roket Hedef Aldı

Irak Direnişi Suriye’deki ABD Üssüne Roket Hedef Aldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak İslami direniş hareketi, Filistin halkını ve Gazze Şeridi’ndeki direniş güçlerini desteklemek amacıyla, Suriye’nin kuzeydoğusundaki bir Amerikan üssüne saldırdı.

Habere göre, Irak İslami Direnişi, Suriye’nin kuzeydoğusundaki bir Amerikan askeri üssüne düzenlenen saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Irak İslami Direnişi kısa bir açıklama yaparak, Suriye’nin kuzeydoğusundaki Amerikan üssü Harab El-Jir’in roket saldırısının hedefi olduğunu duyurdu.

Bazı yerel Suriyeli kaynaklar, bu açıklamanın yayınlanmasından hemen sonra El-Jir’de bulunan Amerikan üssüne en az 8 roket atıldığını bildirdi.

Bu haberin yayınlandığı ana kadar Suriyeli ve Iraklı kaynaklar, olası kayıplar ve bu Amerikan üssüne verilen zararın miktarı hakkında daha fazla ayrıntı yayınlamadı.

Irak İslami Direnişi, Siyonist rejimin Gazze halkına yönelik saldırılarının asıl sorumlusunun ABD olduğunu düşünmekte, bu nedenle İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarının artmasının ardından Batı’daki Amerikan üslerine defalarca saldırılar düzenlemektedir.

Irak direnişi daha önce işgal altındaki Filistin’in güneyindeki Eilat limanına düzenlenen füze saldırısı ve Akdeniz’deki Karish gaz platformuna yapılan saldırıyla ilgili iki açıklama yapmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 18 =