Irak direnişi: 4 Amerikan Üssünü Hedef Aldık

Irak direnişi: 4 Amerikan Üssünü Hedef Aldık

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak İslami Direnişi, bu sabahtan bu yana Suriye ve Irak’taki ABD askeri üslerini altı kez hedef aldığını duyurdu.

Habere göre, Irak İslami Direnişi, Pazartesi sabahından bu yana Suriye ve Irak’taki dört ABD askeri üssünü altı kez hedef aldığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Irak’ın batısındaki Ayn el-Esad üssüne üç, Irak’ın kuzeyinde Erbil, Suriye’nin kuzeyinde Tel el-Bidar ve Suriye’nin güneyinde El-Tanf yakınlarındaki üslerin her birine birer saldırı düzenlendi.

Bu direniş grubu, bu saldırıların uygun silahlarla gerçekleştirildiğini ve hedeflerin vurulduğunu vurguladı.

El Meyadin haber kanalı da bir intihar drone’unun Suriye’nin kuzeydoğusundaki Amerikan işgal üssünü hedef aldığını bildirdi. Bu üs, Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan Haseke’nin kuzeyindeki Qasrak köyünün yakınında bulunuyor.

İşgal altındaki Filistin topraklarında savaşın yoğunlaşmasının ardından geçtiğimiz günlerde Irak ve Suriye’nin farklı bölgelerindeki Amerikan üslerine saldırılar düzenlendi ve bu saldırılar sonucunda onlarca Amerikan askeri yaralandı.

Direniş saldırıları, Amerikan işgal güçlerini, büyükelçi ve kilit personelin yanı sıra Irak’taki askeri ve sivil personelinin üçte ikisini de yalnızca bir hafta içinde geri çekmeye zorladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + seventeen =