Irak Başbakanı: Irak ile İyi İlişkiler Kurmak Bölgenin Yararınadır

Irak Başbakanı: Irak ile İyi İlişkiler Kurmak Bölgenin Yararınadır

Acilnews’in yabancı basına dayanaraks unduğu habere göre; Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani Çarşamba günü yaptığı açıklamada, farklı ülkelere yaptığı tüm ziyaretlerin bir amaca yönelik olduğunu söyledi.

Muhammed Şiya Sudani, Irak medyasına verdiği röportajda şunları söyledi: ‘Kalkınma yolu sadece Irak’ın değil, tüm bölgenin ve dünyanın projesidir.

Bayram’dan sonra Bağdat’ta bölgenin ulaştırma bakanlarının katılımıyla kalkınma rotası projesini görüşmek üzere bir konferans düzenlenmesi bekleniyor.’

Irak Başbakanı ayrıca, 2025 yılında tamamlanması beklenen Fav limanı projesinden ve bu limanın geliştirme çalışmalarının Koreli bir şirket tarafından yürütüldüğünden bahsetti.

Muhammed Şiya Sudani açıklamalarının devamında şu ifadelerde bulundu: ‘Irak Anayasası, bu ülkenin topraklarının komşularının güvenliğini tehdit edecek bir yer olmaması gerektiğini vurgulamaktadır.

Komşuların güvenliğini tehdit eden herhangi bir silahlı grup, yasalara göre işlem görecektir.

Irak’ın kuzeyinde konuşlanmış olan birçok silahlı Kürt grubu zaman zaman İran ve Türkiye’de terör operasyonları düzenliyor.

İran defalarca Irak merkezi hükümetinden ve bu ülkenin kuzeyindeki bölgesel yönetimlerden bu terör gruplarının bu bölgedeki yayılımını ortadan kaldırmalarını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + twenty =