İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Bahreyn’de Şii müslümanlara yönelik ayrımcılığa eleştiri

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Bahreyn’de Şii müslümanlara yönelik ayrımcılığa eleştiri

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Bahreyn’de cuma namazının kılınmasının yasaklanmasını eleştirirken, Maname yetkililerini ülkedeki Şiilere yönelik her türlü ayrımcılığa derhal son vermeye çağırdı.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre; İnsan Hakları İzleme Örgütü dün yayınladığı bir raporda Bahreyn yetkililerinin Bahreyn’deki en büyük Şii camisinde namaz kılınmasını engellediğini duyurdu.

Bu habere göre Bahreynli yetkililer, Al-Draz bölgesinde bulunan ve Bahreynli Şiilerin başlıca cuma namazı kılma yeri olan “İmam Sadık Camii”nde cuma namazının kılınmasına engel oldu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü dünkü raporunda, insanların bu camiye girişine getirilen kısıtlamalara dikkat çekerken, Bahreyn yetkililerinin bu camide sık sık vaaz veren önde gelen din alimi Şeyh Muhammed Sanqur’u kısa süreliğine gözaltına aldığını duyurdu.

Tutuklanmadan birkaç gün önce Şeyh Muhammed Sangur, Bahreyn yetkililerinden Bahreyn Co Hapishanesine nakledilen mahkumların ailelerini çocuklarının durumu hakkında bilgilendirmelerini istemişti. Çünkü aileler son sıralarda bu hapishanede tutuklulara yapılan işkence haberlerini duymuştu./

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + eighteen =