İngiltere’de Aile İçi Kadın Cinayeti İkiye Katlandı

İngiltere’de Aile İçi Kadın Cinayeti İkiye Katlandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İngiltere’de aile içi şiddet ve cinayet mağduru olan kadınların sayısı Korona virüs kısıtlamaları döneminde iki katına çıktı.

Haberde son on yılda İngiltere’de 1425 kadın öldürüldü. Bu rakam, neredeyse her üç günde bir kişi anlamına geliyor. Bu ülkedeki şiddet suçlarındaki genel düşüşe rağmen, son on yılda değişmeyen korkunç bir istatistik olarak nitelendirildi.

Toplumsal kurum göre,Korona kısıtlama döneminde baskının ilk birkaç haftasında aile içi şiddet oranları üç katına çıktı. Ulusal İstatistik Bürosu’ndan alınan rakamlar da bunu doğrulayarak, korona kısıtlamaların getirilmesinden bu yana, geçen yılın aynı dönemine kıyasla Mart’ı takip eden dört ayda kaydedilen suçların beşte birini oluşturarak, taciz edici iç davranışların arttığını göstermektedir.

Bu rakam, son on yılda ülkede öldürülen kadınların% 62’sinin eski veya eski partneri tarafından kendi evlerinde öldürüldüğünü gösteriyor. Bu kadınların üçte biri polise içinde bulundukları yüksek riskli durum hakkında bilgi vermişlerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − 1 =