İngiltere Dışişleri Bakanı, Lübnan ile Siyonist Rejim Arasında Derhal Ateşkes Çağrısında Bulundu

İngiltere Dışişleri Bakanı, Lübnan ile Siyonist Rejim Arasında Derhal Ateşkes Çağrısında Bulundu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İngiltere Dışişleri Bakanı David Lemmy, Lübnan ile Siyonist rejim arasında derhal ateşkes çağrısında bulundu ve geniş çaplı bir savaşın İsraillilerin ve Lübnan halkının çıkarına olmadığını söyledi.

Habere göre, Lemy, BM Güvenlik Konseyi’nin Lübnan’a ilişkin acil toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: Tam kapsamlı bir bölgesel savaş tehlikesinden bahsediyoruz. Gerçek şu ki, birçok cephede Gazze, Batı Şeria, Lübnan ve Kızıldeniz’de.çatışmalara tanık oluyoruz.

Lamy şunları söyledi: “Son günlerdeki saldırılarda Lübnan’da aralarında sivil, kadın ve çocukların da bulunduğu 550’den fazla kişi hayatını kaybetti.” İngiltere Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin hava saldırılarının yanı sıra roket atışlarının da durdurulması gerektiğini vurguladı ve derhal ateşkes konusundaki tartışmaların şimdiden başlaması gerektiğini ekledi.

Bir savaşın İsraillilerin ve Lübnan halkının çıkarına olmadığını belirten Lamy, şuna dikkat çekti: Lübnan Hizbullahı ile İsrail arasında derhal ateşkes talep ediyorum açıklamsını yaptı.

Fransa’nın talebi üzerine Güvenlik Konseyi’nin Lübnan’a ilişkin acil toplantısı yapıldığı, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barot’un Paris ve ABD’nin Lübnan ile Siyonist rejim arasında ateşkes sağlanması yönündeki ortak planını açıkladığı hatırlattı.

Barot, “Son günlerde müzakerelerin yapılabilmesi için Amerikalı ortaklarla 21 günlük geçici ateşkes üzerinde çalıştık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + 15 =