İngilizler, Bağdat Havaalanında Şehid Süleymani İçin Yapılan Anıtın İnşasını Engelledi

İngilizler, Bağdat Havaalanında Şehid Süleymani İçin Yapılan Anıtın İnşasını Engelledi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; G4S adlı şirkete bağlı bir İngiliz grup, gerekli izinleri almasına rağmen, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün şehit komutanı ve Irak El Haşdi Şabi hareketinin başkan yardımcısı için anıt dikilmesini engelledi.

Habere göre, Iraklı kaynaklar İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Şehit Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Ebu Mühendis için bir anıt inşa etme projesini uygulayan şirket bu anıtın inşasının ertelendiğini duyurdu.

Saberin News Telegram Channel’ın haberine göre, planı uygulayan şirket, ilk olarak, mevcut Irak Başbakanı, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın varlığı nedeniyle Irak’a yaptırım uygulama korkusu nediniyle anıtın yapımını geciktirme planın uygulanmasını istedi.

Ancak şirket şunları ekledi: “Yasal belgenin [hükümlerinin] ve emrin uygulanmasını engelleyen bir dizi yabancı şirketin sahada bulunması bizi şaşırttı.”

Habere göre şirket, proje için olay yerindeyken, G4S’e bağlı bir İngiliz grubunun ve birkaç Amerikan şirketinden oluşan başka bir grubun, şirketin tüm resmi izinlerine sahip olmasına rağmen derhal ayrılmalarını istediğini bildirdi.

Saberin News Telegram Channel, Nasr şehitleri için bir anıt inşa etme projesini uygulayan şirketin, İngiliz grubun bir dizi güvenlik güçlerinden oluştuğunu söylediğini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 5 =