İngiliz Medyası: Boris Johnson İstifa Ediyor

İngiliz Medyası: Boris Johnson İstifa Ediyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İngiliz medyası Boris Johnson’ın Başbakanlıktan istifa açıklamasına hazırlandığını bildirdi.

İngiltere kabine krizinde Boris Johnson’ın kabine bakanları ve temsilcilerinin artan sayıda istifasıyla devam ederken, İngiliz medyası, Johnson’ın başbakanlıktan istifa edeceğini duyurdu.

İlk olarak Sky Newser, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın istifa açıklamasının hazırlandığını tek satırlık ve acil bir haberde bildirdi.

Bu haberi yayınladıktan sonra İngiliz “ITV” kanalı, Boris Johnson’ın Başbakanlık görevinden istifa ettiğini ve bugün bir basın toplantısı düzenleyerek istifasını resmen açıklayacağını duyurdu.

İngiliz medyasından da, Boris Johnson’ın 1922 Özel Komitesi başkanı Graham Brady ile görüştüğü ve Başbakanlıktan istifa etmeyi kabul ettiğini açıkladığı bildirildi.

Daha önce, “1922 Komitesi” olarak bilinen parti komitesinin toplantısına katılan Muhafazakar Parti’nin 150 üyesinden sadece bir kişinin bu partinin lideri ve Başbakan olarak Johnson’ı desteklediği bildirilmişti.

“BBC” kanalı da İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın istifasıyla ilgili bir haber yayınladı.

Habere göre Johnson, kabine bakanlarının ve temsilcilerinin güvenini kaybettikten sonra istifa ediyor. İktidardaki muhafazakar partinin liderlik yarışının yaz sezonunda yapılması bekleniyor ve Johnson, yeni başbakanın seçimine kadar geçici olarak çalışmalarına devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two − 1 =