İmam Hamaney: Düşmanın “zayıf örtülüler” oyunu tutmadı

İmam Hamaney: Düşmanın “zayıf örtülüler” oyunu tutmadı

İran İslam İnkılabı lideri İmam Ali Hamaney, ‘Son olaylarda düşmanın ümidi, başörtüsü kuralına tam olarak uymayan kadınların başörtüsünü tamamen çıkarmasıydı ancak istedikleri gibi olmadı.’ diyerek “zayıf örtülülerin de öz kızları olduğunu” söyledi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, İmam Hamaney, ülkede ‘Anneler Günü’ olarak kutlanan Hazreti Fatma’nın doğum yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran’daki konutunda bir grup kadınla bir araya geldi.

Görüşme sonrasında yaptığı konuşmada, kadınların ülkenin karar alma mekanizmalarının çeşitli kademelerinde istihdam edilmesinin önemli olduğunu belirten İmam Hamaney, ‘Bugün burada Allah’ın izniyle geleceğimiz ve düşüncemiz için çok faydalı olacak çok keyifli bir toplantı yapıldı.’ dedi.

Ülkede yaklaşık 4 ay devam eden protestolara da değinen İmam Hamaney, ‘Son olaylarda düşmanın ümidi, başörtüsü kuralına tam olarak uymayan kadınların başörtüsünü tamamen çıkarmasıydı ancak istedikleri gibi olmadı.’ değerlendirmesinde bulundu.

Başörtüsünün dini bir zorunluluk olduğunu vurgulayan İmam Hamaney, ‘Yani tesettürün farz olduğuna şüphe yoktur, bunu herkesin bilmesi gerekir. Bu hiç şüphesiz uyulması gereken dini bir yükümlülüktür ancak başörtüsü kuralına tam olarak uymayanlar asla dinsizlik ve devrim karşıtlığıyla suçlanmamalıdır. Başörtüsü zayıf olanlar bizim öz kızlarımızdır.’ ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İRİB/Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − fifteen =