İki Binden Fazla Filistinli Çocuğun Şehadeti

İki Binden Fazla Filistinli Çocuğun Şehadeti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu haberine göre; Filistinli Mahkumları Araştırma Merkezi, 2000 yılındaki El Aksa İntifadası’ndan bu yana 2.194 Filistinli çocuğun şehit olduğunu belirtti..

El aksa i̇ntifadası’nın 21. yıl dönümü vesilesiyle Fİlistinli tutukluları i̇nceleme merkezi, hazırladığı raporda, bu yıllarda gözaltına alınanların sayısını ve Filistinlilerin şehit edilmesini açıkladı.

Raporda, eylül 2000’deki intifada el aksa’dan bu yana 2 bin 364’ü kadın ve 18 bin 500’ü çocuk olmak üzere 130 bin Filistinlinin tutuklandığı belirtildi.

Rapora göre, i̇srail işgal rejimi yıllar boyunca gözaltı politikasını uygulayarak Filistin halkının direnişini yenmeye çalıştı ve aynı şekilde özellikle 2002’de batı şeria’nın yeniden işgalinden sonra on binlerce kişiyi tutukladı, sadece 700’ü işgal rejiminin intifada zamanında hapishanelerinde esir tutuldu.

El-kuds el-arabi’ye göre, siyonistrejim, el aksa intifadası’ndan sonraki ilk yıllarda filistinli tutuklu sayısının bir noktada 12.000 esire ulaştığı ölçüde filistinlilerin alıkonulmasını artırdı.

Siyonistler bu yıllarda 2 bin 364 Filistinli kadın ve kızı da tutukladı ve intifada el aksa zamanında işgal rejiminin hapishanelerinde tek bir çocuk olmamasına rağmen, gözaltına alınan çocuk sayısı 18 yaşın altındaki 18 bin 500’den fazla çocuğa ulaştı, bunlardan onlarcası gözaltındayken vuruldu.

Filistinli tutukluları araştırma merkezi, şu anda awfar, majdou, el-damun ve gözaltı merkezlerinde tutulan 220 çocuk olduğunu bildirdi.

Ayrıca, el aksa i̇ntifadası’nın başlangıcından bu yana çoğu gazzeli olmak üzere 2 bin 194 çocuk öldürüldü. Son 21 yılda, intifada başladığından bu yana 103 Filistinli esir şehit edildi ve siyonist rejimin hapishanelerinde ağır işkence altında ve hastalıklarını tedavi etmeyi ihmal ederek 226’ya ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 + seventeen =