İki Bahreynli Gencin İdamına Şeyh İsa Kasım’dan Tepki

İki Bahreynli Gencin İdamına Şeyh İsa Kasım’dan Tepki

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bahreyn’deki Şii lider Ayetullah Şeyh İsa Kasım, Suudi Arabistan’ın iki Bahreynli genç Sadiq Thamer ve Cafer Sultan’ı idam etmesine yanıt verdi.

Şeyh İsa Kasım, Twitter hesabından iki Bahreyn vatandaşının infazına tepki gösterdi. Şeyh İsa Kasım şöyle yazdı: “Bahreyn milleti, direnişini ve istikrarını her gün söz ve eylemlerle kanıtlayan ve belgeleyen bir millettir.” “Biz ancak Allah’ın önünde diz çökeriz” sözünü dile getiren Bahreyn halkının bunu söylemekten asla vazgeçmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bahreyn milletinin istikrarını vurgulayarak, şunları yazdı: “Bahreyn milletinin gücü sayı değil, pes etmeyecek kararlılık, zayıflamayacak irade ve fedakarlık ruhundadır. bu azalmaz.” Ayetullah Kasım sonunda şunları ekledi: “Bahreyn milletinin büyük kahramanları var ve bunların çoğu güçlerinin ancak şehadet gününden sonra farkına varıyor.”

Suudi Arabistan’ın bu eylemi Uluslararası Af Örgütü ve diğer insan hakları grupları tarafından kınandı ve bu iki kişinin yargılanması son derece adaletsiz olarak nitelendirildi.

Bu iki Bahreynli gencin idamına, Suudi Arabistan’ın Bahreyn’deki bu eylemini kınayan gösteriler eşlik etti ve göstericiler sloganlar atarak bu tür eylemlere teslim olmayacaklarını ve dünyada yardımcıları olmasa da dimdik ayakta kalacaklarını vurguladılar. Zalimler, haysiyete kavuşmak ve bunun hayalini kurmak için direnecek ve sebat edeceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × three =