Hollanda Dışişleri Bakanlığı Siyonist Rejimin Büyükelçisini Çağırdı

Hollanda Dışişleri Bakanlığı Siyonist Rejimin Büyükelçisini Çağırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin büyükelçisini, rejimin casusluk iddialarına ilişkin açıklama yapması için Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne çağırdı.

Habere göre, Siyonist rejimin Hollanda büyükelçisi Modi Ephraim’den, bu rejimin casusluk servislerinin Uluslararası Suç Örgütü’ne yönelik operasyonuyla ilgili iddiaları Hollanda Dışişleri Bakanlığı’na açıklaması istendi.

Hollandalı yetkililer, Tel Aviv’in istihbarat teşkilatlarının dokuz yıllık bir süre boyunca ICC savcılığını baltalamaya ve sindirmeye çalıştığını tespit eden Guardian soruşturmasının dile getirdiği endişeleri açıklamak için büyükelçi Modi Ephraim ile bir toplantı yapılması çağrısında bulundu.

Toplantı, yetkililer tarafından, Guardian’ın İsrail-Filistin yayını 972+ dergisi ve İbranice yayın yapan medya kuruluşu Local Call ile ortak soruşturmasının ortaya çıkmasıyla ilgili olarak bazı Hollandalı milletvekillerinin parlamentoda yönelttiği sorulara yanıt olarak talep edilmişti.

Hollanda Dışişleri Bakanı sözcüsü, Siyonist rejimin büyükelçisinden Guardian ve 972+ yazıda gündeme getirilen iddialarla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı’na rapor vermesinin istendiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + eleven =