Hizbullah’tan Bahreyn’de Siyonist Büyükelçiliğinin Açılmasına Tepki

Hizbullah’tan Bahreyn’de Siyonist Büyükelçiliğinin Açılmasına Tepki

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bahreyn’de Siyonist büyükelçiliğin açılmasına tepki olarak Lübnan Hizbullah hareketi, bu ülke milletinin ve tüm İslam milletlerinin düşmanla her türlü normalleşmeyi ve ilişkiyi reddettiğini vurguladı.

Habere göre Lübnan Hizbullah hareketi, Bahreyn’de Siyonist büyükelçiliğinin açılmasını sert bir şekilde eleştirdi ve El Halife rejiminin siyasi ve ahlaki bir çöküşe ulaştığını vurguladı.

Siyonist rejimin büyükelçiliğinin açılış töreni dün Manama’da bu rejimin dışişleri bakanı Eli Cohen ve Bahreynli mevkidaşı Abdul Latif el-Ziyani’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde Bahreyn’e giden Eli Cohen, Manama’da Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamad Al Khalifa ile tanışıp sohbet ettiğini duyurdu.

Bu büyükelçiliğin Siyonist rejimin tarihinin en kötü evresinde olduğu bir dönemde açıldığını bildirdi; Dolayısıyla bu eylem, “Siyonizmin kör terörüne karşı bugünlerde en büyük destanları yaratan Filistin milletine bir ihanet ve bir hançerdir.”

Hizbullah dikkat çekti: Uğursuz büyükelçiliğin açılması, düşmanla normalleşme yolunda hızla ilerleyen El Halife rejiminin gerçekliğini göstermektedir ve bu konu, Bahreyn halkının ideallerine ve inançlarına aykırıdır.

Sonuçta bu Lübnan hareketi, Bahreyn milletinin ve tüm İslam milletlerinin her türlü normalleşmeyi ve düşmanla teması reddettiğini, Siyonistlerin topraklarımızda güvenli bir yeri olmadığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 + 16 =