Hizbullah’ın Lübnan’ı Savunmak İçin 100 Bin Askeri Var

Hizbullah’ın Lübnan’ı Savunmak İçin 100 Bin Askeri Var

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullah hareketinin Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrallah, Lübnan ve bölgedeki gelişmeler ve Beyrut’ta son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili bir konuşma düzenledi.

Nasrullah, konuşmasının başında Peygamberimiz Muhammed (s.a.a)’in doğum gününü kutladı ve Yemen’de Sanaa’daki çok sayıda insanın Efendmizin doğum yıl dönümüne katılmasından gurur duyduğunu söyledi.

Nasrallah, Hizbullah’ın Hıristiyan güçlerle yakınlaşma ve anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını vurguladı: “Lübnan güçleri her türlü temasa karşıdır. Anlaşmadan sonra Lübnanlı gruplar arasındaki herhangi bir işbirliğinin tüm ülkeyi etkileyecektir” dedi.

Al-Qawat ve Geagea partilerine savaş ve iç çekişme fikrinden uzak durmalarını tavsiye etti; Çünkü “Hizbullah’ın askeri yapısı 100 bin asker içeriyor… Savaşan güçlerimizin sayısını ilk kez açıkladık; Tehdit etmek için değil, iç savaşı önlemek için… Hizbullah, Hristiyanlar için olumlu bir faktör, onlar için bir tehdit değil ve kuvvet komutanına şunu söylemeliyim ki hesaplarınız yanlış. Diğer savaşlarınızda olduğu gibi, hata yapıp ve kaybedeceksiniz.”

“Bu savaşçıları iç savaş için donatmadık … ama ülkeyi düşmanlara karşı savunmak için Gazımızı savunmak, teröre karşı ülkemizin onurunu ve egemenliğini savunmak için.. Zayıf ve korkak değiliz… Hesaplarımız doğru.

İlkelerimiz, ahlakımız ve değerlerimiz var… Oturun ve akıllı olun… Savaşlarınızdan ve savaşlarımızdan ders alın…” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven + one =