Hizbullah’dan İsrail Üssüne Füze Saldırısı

Hizbullah’dan İsrail Üssüne Füze Saldırısı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullah hareketi bugün Aksa Tufanı operasyonunun 113’üncü gününde, Gazze halkına ve Filistin direnişine destek amacıyla işgal altındaki toprakların kuzeyindeki İsrail askeri üssünü füzelerle hedef aldığını duyurdu.

Habere göre, Lübnan Hizbullah hareketi, bu operasyonun Gazze Şeridi’ndeki kararlı Filistin halkına ve Filistin direnişinin cesur güçlerine destek amacıyla gerçekleştirildiğini ve işgalci saflarında doğrudan kayıplara yol açtığını duyurdu.

Dün Gazze’ye karşı 112 gün süren savaş ve işgal altındaki toprakların kuzey sınırlarında çatışmaların devam etmesi sonrasında İsrail ordusu, “Savaşın başladığı Ekim ayından bu yana yaralı subay ve asker sayısının 2 bin 748’e yükseldiğini” duyurdu.

Dün sabah işgalci rejimin savaşçıları Lübnan’ın güneyindeki Aitron kenti yakınlarında saldırı gerçekleştirmiş, Hizbullah da bu saldırıya İsrail ordusunun karargâhını en az 8 füzeyle hedef alarak karşılık vermişti.

İbranice kaynaklar, dün Gazze çevresindeki İsrail yerleşimlerine ve işgal altındaki toprakların kuzeyindeki El Celil yerleşimlerine düzenlenen roket saldırılarını Ocak ayının başından bu yana en şiddetli saldırılar olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz saatlerde Lübnan Hizbullahı, Khirba Ma’ar üssünün yanı sıra İsrail rejiminin Davieu kışlası ve El-Abad yakınındaki Cel el-Alam üslerindeki toplantılarını ve diğer askeri karargahlarını da hedef aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − seven =