Hizbullah’ın Hangi Tür İHA’ları Netanyahu’nun Evine Çarptı?

Hizbullah’ın Hangi Tür İHA’ları Netanyahu’nun Evine Çarptı?

Bir Siyonist rejim analisti, İsrail’in Hizbullah’ın insansız hava araçlarına (İHA) karşı koymadaki zayıflığını kabul etti.

Siyonist haber sitesi “Walla”nın askeri analisti “Amir Buhbut”, İsrail ordusunun, İsrail tarafından işgal edilen topraklara gönderilen İHA’lara karşı koymada zayıf olduğunu belirterek, Hizbullah’a ait bir İHA’nın son olarak radarlardan gizlenmesi gibi birçok olayı bu zayıflığın kanıtı olarak gösterdi. Pars Today’in İRNA’dan aktardığına göre, Amir Buhbut bu bağlamda şöyle dedi: İHA’ların yarattığı tehditlere karşı koymada boşluklar var, bu boşluklar bugün ortaya çıkmadı, 7 Ekim 2023’ten bu yana herkes tarafından açıkça görülmektedir.

Buhbut’a göre, Hizbullah’ın İHA’larını izlemek ve hedef almak oldukça karmaşık çünkü bu İHA’lar düşük radar dalgasına sahip ve alçak irtifada uçuyorlar, bu da İsrail hava kuvvetlerinin onları hedef alma gücünü azaltıyor.

Siyonist analist, bir İHA’nın radarların altından gizlenerek İsrail Başbakanı’nın evine kadar ulaşmasının, “Golani” üssünün vurulmasından daha az bir darbe olmadığını ifade etti.

Siyonist rejim ordusu, 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın güneyindeki çeşitli bölgelere geniş çaplı saldırılar başlattı ve bu saldırılar Hizbullah’ın güçlü karşılığıyla karşılaştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın raporuna göre, Siyonist rejimin Lübnan’a yönelik saldırılarında şu ana kadar 2.546 Lübnanlı şehit olmuş ve binlerce kişi yaralanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 15 =