Hizbullah, Siyonist ordusunun mevziisini hedef aldı

Hizbullah, Siyonist ordusunun mevziisini hedef aldı

İşgal altındaki Filistin’e yönelik saldırılarına dünden itibaren başlayan Lübnan Hizbullahı, bugün Siyonist rejimin ordusuna ait bir noktayı hedef aldı.

Gazze halkına desteğini sürdüren Lübnan Hizbullah hareketi, bu öğleden sonra saat 14:35’te Siyonist rejime ait “Cel el-Alam” askeri karargahını hedef aldı.
Siyonist rejimin Kanal 12’si de Lübnan’dan bu rejimin “Ras el-Nakura”daki ordu karargahına çok sayıda roket atıldığını bildirdi.
Gazze’de 7 günlük ateşkesin dün sona ermesiyle birlikte Lübnan Hizbullahı’nın işgalci ordunun mevzilerine yönelik saldırıları da başlamış, bugün Lübnan direniş güçleri Siyonist karargahına yönelik 3 ayrı saldırı duyurusunda bulundu.
Hizbullah, ilk saldırıda birkaç saat önce Lübnan sınırına yakın “Khirba Ma’ar” askeri karargâhında işgalcilerin topçu mevzilerini hedef aldığını duyurmuştu.
Saatler sonra, ikinci saldırıda Lübnan İslami Direnişi, Gazze’ye ve direnişe destek amacıyla “Al-Rahab” askeri karargahını ve savunma teçhizatını “uygun silahlarla” başarıyla hedef aldığını duyurdu.
Üçüncü saldırıda Lübnan Hizbullah’ının füzesi, İsrail ordusunun 91’inci Tümen komutanlığına ait “Barnit” askeri karargâhını vurdu.
Öte yandan İsrail ordusunun bu saldırılara topçu saldırılarıyla karşılık vermeye çalışması, Hizbullah güçlerinden “Hızır Salim Abboud” isimli kişinin şehit olmasına yol açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − 11 =