Hizbullah: Savaşı Durdurulmazsa İsrail’in Tamamı Ateş Altında Kalacak

Hizbullah: Savaşı Durdurulmazsa İsrail’in Tamamı Ateş Altında Kalacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Binyamin Netanyahu’nun Lübnan’a karşı yürüttüğü savaşın hedefi, Lübnan ve bölge için büyük tehlike oluşturan yeni bir Ortadoğu oluşturmaktır.

Lübnan gazetesi El-Akhbar’ın bir makalesinde, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım’ın, İsrail rejiminin Lübnan’a yönelik saldırgan saldırılarının başlamasından bu yana üçüncü kez ortaya çıkışındaki sözlerini ve Siyonistlerin mevcut durumunu analiz etti.

Rejimin savaşa giriştiğini belirterek, şunları kaydetti: Netanyahu’nun Lübnan’a karşı savaşın hedefi, Lübnan ve bölge için büyük bir tehlike olan yeni bir Ortadoğu’nun oluşturulmasıdır.

Hizbullah’ın bu üst düzey üyesi, bu hedefe ulaşmak için düşmanın üç aşamalı bir plana başvurduğuna inanıyor; İlk hedef, Hizbullah’ın askeri liderlerini ve askeri gücünü vurmaktı; merhum Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın şehadeti olmasına rağmen bu görev başarılamadı.

İkinci adım Hizbullah’ı bitirmek ve üçüncü adımın önünü açmaktır. Üçüncü aşama ise Lübnan’ın şeklinin İsrail ve ABD’nin istediği yönteme göre değiştirilmesidir.

El Ahbar’ın aktardığına göre Şeyh Kasım, Hizbullah’ın meşru savunma direnişine, işgalin reddine, işgal altındaki toprakların özgürleştirilmesine, direnişin kararlılığına ve buna halk desteğine ve bu planın başarısızlığına işaret ederek, vurguladı ve şunları kaydetti: Düşmanın dizginlerini alıp yerine koyacağız. Direnişin genel çerçevesini çizerken, düşmanın Lübnan’ın tamamını hedef aldığı için Hizbullah’ın İsrail’in her bölgesini hedef alma hakkına sahip olduğunu anlattı. Bu alanda başka bir denklemin olmadığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − six =