Hizbullah saldırırsa ABD İsrail’i durduramaz

Hizbullah saldırırsa ABD İsrail’i durduramaz

İşgalci rejim İsrail, artan Hizbullah tehditleri arasında önümüzdeki haftalarda Karish sahasından gaz çekmeye başlamayı planlıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in yakın tarihli bir toplantıda Lübnan başbakanına yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın Lübnan’a Kariş gaz sahası üzerinden saldırmaya karar vermesi halinde ABD’nin İsrail’in Lübnan’a misilleme yapmasını engelleyemeyeceğini söylediği bildirildi.

Suudi basınında çıkan haberlere göre Blinken, Başbakan Najib Mikati’ye Hizbullah’ın sadece küçük bir güç gösterisi gösterse bile Washington’un İsrail’i durduramayacağını söyledi.

Bu ayın başlarında, Lübnanlı Al-Akhbar gazetesi, Hizbullah’ın güç konuşlandırmasını değiştirdiği ve askeri harekata hazırlandığı yönündeki istihbaratın ardından Washington’un İsrail’e bir deniz anlaşmasını sonuçlandırması için baskısını artırdığını iddia etti.

Başkan Joe Biden geçtiğimiz günlerde Başbakan Yair Lapid ile görüştü ve İsrail’i ekonomik suların sınırlarını çizecek ve İsrail’in önümüzdeki haftalarda gaz çekmeye başlamayı planladığı Kariş gaz sahası üzerindeki açmazı çözecek bir anlaşmaya varılması için müzakereleri hızlandırmaya çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan toplantının resmi bir okumasına göre Blinken, Mikati’ye Lübnan’da zamanında bir cumhurbaşkanlığı seçimi yapmanın ve anlamlı değişimi gerçekleştirmek, iyi yönetimi teşvik etmek ve Lübnan ekonomisini yeniden canlandırırken Lübnan ekonomisini canlandırmak için gereken kilit reformları uygulama zamanının geldiğini söyledi. halkının güveni.  

Açıklamada, “Bakan, istikrarı ve Lübnan ekonomisini sağlamak için bir deniz anlaşmasının sonuçlandırılması için acil ihtiyacı ve sürekli desteği vurguladı. Sekreter, ABD’nin bölgede barış ve refah için Lübnan ile çalışmaya devam edeceğini yineledi.” 

Savunma Bakanı Benny Gantz, bu ayın başlarında, Lübnan’ın Kariş’teki doğalgaz sahasına yapılacak herhangi bir Hizbullah saldırısının bedelini ödeyeceği konusunda uyardı, ancak ABD’nin aracılık ettiği kuzeyde bir deniz sınırı belirleme anlaşmasının tamamlanmaya yakın olduğunu umduğunu söyledi.

 Gantz, Perşembe sabahı Reichman Üniversitesi’nin 21. Terörle Mücadele Dünya Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “[Hizbullah lideri Hassan] Nasrallah bu sürece zarar vermek ve bu süreci karmaşıklaştırmak istiyorsa, bunu yapabilir, bedeli Lübnan’dır” dedi. “Umarım bunu yapmaz, çıkarlarımızı savunmaya hazırız.”

Geçen hafta Nasrallah, Siyonist rejim İsrail’in Kariş doğalgaz kulesinden gaz pompalamaya başlarsa “bir sorunla karşı karşıya kalacağı” konusunda uyardı.

Lübnan’ın taleplerini almayı beklediğini sözlerine ekledi ve İsrail ile Lübnan arasında bir deniz sınırı konusunda ABD’nin aracılık ettiği bir anlaşmaya atıfta bulundu. Nasrallah, “Lübnan, krizini çözmek için tekrarlanamayacak altın bir fırsatla karşı karşıya” dedi.

Kariş sahasından gaz çıkarılmasının bir “kırmızıçizgi” olduğunu belirten Bakan, “Lübnan gazını çıkarmak amacıyla müzakerelere gerçek bir fırsat verdik ve herhangi bir sorun aramadık” dedi.

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − eleven =