Hizbullah, İsrail hedeflerine operasyonlarını yoğunlaştırdı

Hizbullah, İsrail hedeflerine operasyonlarını yoğunlaştırdı

Hizbullah, Destek Cephesi’nin kuruluş yıldönümünde İsrail’in kuzey sınırındaki askeri hedeflere yönelik saldırılarını artırdı.

Hizbullah, İsrail’e karşı operasyonlarını sürdürüyor. Örgüt, işgal altındaki Kuzey Filistin’deki faaliyetlerini genişletirken, Güney Lübnan’daki İsrail saldırılarına karşı koyuyor.

Hizbullah, Gazze’ye destek vermek, Lübnan’ı savunmak ve İsrail’in sivil yerleşimlere yönelik saldırılarına yanıt vermek amacıyla hareket ettiğini belirtiyor.

El-Meyadin televizyonunun aktardığına göre Destek Cephesi’nin kuruluşunun birinci yıldönümü olan 8 Ekim’de, Hizbullah operasyonlarına hız verdi. Salı günü saat 12:05’te Şlomi yerleşimindeki İsrail güçlerini roketle vurdu. Aynı saatlerde Hanita yerleşiminde de benzer bir saldırı gerçekleştirildi.

Öğleden sonra 12:45’te el-Merc bölgesinde toplanan İsrail güçleri hedef alındı. Sabah saat 05:00’te ise Dişon ve Dalton’daki İsrail topçu mevzileri ile Yaron yerleşimi civarındaki güçler vuruldu.

İsrail medyası, Batı Celile’deki Hanita, Ademet ve Şlomi’de ve Kuzey’deki Kiryat Şmona’da sirenlerin çaldığını bildirdi.

Pazartesi akşamı Hizbullah, Tel Aviv yakınlarındaki 8200 askeri istihbarat biriminin Galilot üssüne roket attığını açıkladı.

Bu saldırının, İsrail’in sivillere yönelik eylemlerine misilleme olarak düzenlenen Hayber operasyonlarının bir parçası olduğu belirtildi.

İsrail medyası, Guş Dan bölgesinde şiddetli patlamalar yaşandığını ve son 24 saat içinde Tel Aviv’e dördüncü saldırının gerçekleştiğini doğruladı.

Saldırı sonrası Ben Gurion Havalimanı’na iniş yapacak uçakların havada beklediği bildirildi.

Hizbullah’ın son günlerde Hayfa ve çevresini de ağır füzelerle hedef aldığı belirtiliyor. İsrail ordusu, bu saldırılarda en az iki askerin öldüğünü, yirmi kadar askerin de yaralandığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + ten =