Hizbullah: İsrail Güvenlik Güçleri Filistinli Bir Mücahit Tarafından Ağır Yenilgiye Uğratıldı

Hizbullah: İsrail Güvenlik Güçleri Filistinli Bir Mücahit Tarafından Ağır Yenilgiye Uğratıldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullah hareketi Tel Aviv’in kalbindeki şehitlik operasyonuna ilişkin bir açıklama yaptı.

Habere göre Hizbullah, “Filistin direnişi [işgalci] rejime karşı koyma ve ardı ardına suçlarına yanıt verme gücünü bir kez daha kanıtladı.” dedi.

Açıklamada, “Tel Aviv’deki bu kahramanca operasyon, Siyonist rejimin zayıflığını, kırılganlığını, askeri ve güvenlik servislerinin kafa karışıklığını ortaya çıkardı” diye devam ederek

Hareket şunları ekledi: “Bu rejimin [güvenlik] hizmetleri, Filistinli bir Mücahidin karşısında ciddi bir yenilgiye uğradı. Hizbullah, Filistin halkının ve direniş gruplarının kahramanlıklarını övüyor ve özgür dünya insanlarını Filistin halkının yanında olmaya ve onları her şekilde desteklemeye çağırıyor” dedi.

Açıklamada, “Özel ve başarılı operasyonların sırası, Filistin halkının mücadeleyi sürdürmeye kararlı olduğunu gösteriyor. Filistin halkının kararlılığı işgalcilerin iradesinden daha güçlüdür. Filistin halkı, Filistin’in tamamının kurtuluşuna kadar bu yolda devam etmekte kararlıdır” dedi.

Dün gece Filistin kaynakları, Tel Aviv’in en büyük caddelerinden biri olan Dezgenov Caddesi’nde başarılı bir şehitlik operasyonunun gerçekleştiğini bildirdi. Basında çıkan haberlere göre, operasyonda dokuz Siyonist yaralandı ve iki kişi öldü.

Operasyonun faili, Cenin kampından “Raad Fathi Hazem” adlı 29 yaşındaki Filistinli, birkaç saat süren kovalamacanın ardından bu sabah Siyonist militanlar tarafından vurularak öldürüldü.

Bu, işgal altındaki Filistin’de son bir hafta içinde gerçekleştirilen dördüncü şehadet operasyonu. İbrani kaynaklar, operasyondan sonra İsrail güçlerinin beklemede olduğunu ve bazı sokakları kapattığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + 7 =