HİZBULLAH: IŞİD, IRAK İÇİN EN TEHLİKELİ TEHDİTLERDEN BİRİ

HİZBULLAH: IŞİD, IRAK İÇİN EN TEHLİKELİ TEHDİTLERDEN BİRİ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullah hareketi, IŞİD teröristlerinin Diyala vilayetindeki bazı köylere düzenlediği saldırıları kınayarak, örgütün Irak için en tehlikeli tehditlerden biri olmaya devam ettiğini kaydetti.

Terör örgütü IŞİD’in Diyala vilayetine bağlı er Reşad köyüne düzenlediği saldırıyla hala Irak ve ülkenin ulusal birliğini tehdit eden en büyük tehlikelerden biri olduğunu gösterdiği bildirilen açıklamada, IŞİD’i destekleyen ülkelerin Irak, güvenlik ve istikrarına tecavüze devam ettikleri de ifade edildi.

Hizbullah ayrıca, bu cinayete karşı Iraklılar’ın birleşip dayanışma içinde olarak IŞİD kalıntılarını takip edip, yok etmeleri gerektiğini vurguladı.

Hizbulah ayrıca bu saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri, Irak halkı ve hükümetinin acılarını paylaşarak, Irak halkının terörle mücadele geçmişine göre, bu hedefe ulaşma gücüne sahip olduğunu belirtti.

IŞİD teröristlerinin salı ve çarşamba günü Diyala’nın bazı köylerine saldırarak, 15’den fazla sivili katlederken, 18 kişiyi de yaralamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =