Hizbullah İnsansız Hava Aracının Başarısı, Tel Aviv’in Yenilgisini Gösteriyor

Hizbullah İnsansız Hava Aracının Başarısı, Tel Aviv’in Yenilgisini Gösteriyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Mısırlı bir askeri uzman ve analist olan Tümgeneral Samir Ragheb Cuma gecesi yaptığı açıklamada, İsrail’in Hizbullah insansız hava araçlarını engelleyememesinin Tel Aviv Demir Kubbe sisteminin yetersizliğini ve direniş güçlerinin artan askeri gücünü gösterdiğini söyledi.

Ragheb, Russia Today’e verdiği demeçte, 70 kilometreden fazla bir yarıçap üzerinde 40 dakika boyunca uçabilen silahsız bir keşif drone’unun, radar tespitini ve takibini zorlaştıran küçük bir radar aralığına sahip olduğunu ve bunun anlamı, hedef alınamazdır.

Hizbullah Cuma günü yaptığı açıklamada: “İşgal altındaki Filistin semalarında tam 70 km derinlikte 40 dakika boyunca bir Hassan İHA’sını (şehit Hassan al-Laqis’in anısına) uçurduk ve detaylı bir keşif operasyonunun ardından üssümüze döndük.” denildi.

Askeri uzman şunları ekledi: “İsrail’in Demir Kubbe sistemi, Hizbullah insansız hava araçlarının önünü kesmekte başarılı olamadı ve bu, İsraillilerin onları durdurmak için silahlı bir helikopter kullanmaya ve havadan havaya füzelerle vurmaya çalışmasına yol açtı.”

Ragheb, “Hizbullah insansız hava araçlarını önlemeye yönelik tüm girişimler başarısız oldu ve bu füzelerin ve Demir Kubbe füzelerinin sonunda yere çarpması ve bunun da bir patlamaya ve dumanın yükselmesine yol açması muhtemel” dedi.

General Ragheb’e göre, “füzeler, patlamalar ve duman dalgaları, kaza hakkında çelişkili raporlara yol açtı, ancak insansız hava aracı başarılı bir şekilde güney Lübnan’daki üslerine geri döndü.

Mısırlı uzman, İsrail hava savunma sisteminin Hizbullah insansız hava araçlarına karşı yeni zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Hizbullah İHA’larının İsrail’in Demir Kubbe de dahil olmak üzere çok amaçlı savunma sistemi tarafından hedef alınmadan üsse geri dönmesinin, İsrail’in savunma sistemlerinin Filistin direniş füzelerine ve insansız hava araçlarına karşı koymaktaki başarısızlığını gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + thirteen =