Hizbullah İlk Kez Tsurial Kasabasına Füze Saldırısı Yaptı

Hizbullah İlk Kez Tsurial Kasabasına Füze Saldırısı Yaptı

Acilnews’in yabancı basına dayanaak sunduğu habere göre; Lübnan İslami Direnişi, Siyonist rejimin Lübnan’ın güney köylerine ve vatandaşlarına yönelik saldırganlığına yanıt olarak ve Filistin ulusunu savunmak amacıyla Siyonist ordusunun yerleşim yerlerine ve mevzilerine karşı bir dizi operasyon gerçekleştireceğini duyurdu.

Habere göre, Lübnan İslami Direnişi, Siyonist düşmanın sivillere yönelik saldırılarına yanıt olarak ilk kez işgal altındaki topraklarda bulunan El Celil’deki Tsurial kasabasında düzinelerce Katyuşa füzesi kullanıldığını duyurdu. Lübnan’ın güneyindeki Bent Jubeil’in Hanin kasabasını hedef aldı.

İşgalci rejimin medyası da, işgal altındaki Filistin’in kuzeyinde yer alan Tsurial kasabasına atılan roket sonucu iki İsrailli’nin yaralandığını itiraf etti.

Siyonist rejimin Wala haber kanalı şöyle duyurdu: Lübnan’ın güneyinden atılan roketler, söz konusu yerleşim yerindeki bir binada hasara yol açtı.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, 17 Temmuz’da Aşure Günü töreninde yaptığı açıklamada, “Siyonist rejimin sivillere saldırma konusundaki ısrarı, direnişi şu ana kadar hedeflemediği kasabalara roket yağdırmaya zorlayacak.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty + nine =