Hizbullah: Filistin Davasının ve Halkının Yanındayız

Hizbullah: Filistin Davasının ve Halkının Yanındayız

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hizbullah’ın Lübnan parlamentosundaki temsilcisi, İslami Cihat hareketinin temsilcileriyle yaptığı ortak toplantıda Filistin birliğine duyulan ihtiyacı vurguladı ve Hizbullah’ın her zaman Filistin davasının ve halkının yanında olduğunu söyledi.

Habere göre, Lübnan Parlamentosu Sadık Direniş Grubu üyesi Hasan Izz al-Din dün Beyrut’taki ofisinde Lübnan’daki Filistin İslami Cihad hareketinin temsilcisi Ehsan Ataya ve Mahfouz Noor ile bir araya geldi.

Al-Ahd’in haberine göre Ehsan Ataya, bu kampın son patlamasında hayatını kaybeden Filistinli genç “Hamza Şahin”in cenazesi sırasında Tire bölgesindeki “Kuzey Kule” kampında son zamanlarda yaşanan trajik olayı kınadı ve vahşet olarak nitelendirdi.

İslami Cihat hareketinin Filistin kamplarında güvenlik ve istikrara büyük önem verdiğini vurguladı. Lübnan Çalışma Bakanlığı’nın Filistinli mültecilerin Lübnan’a özgü mesleklerde çalışmasına izin verme kararını da takdir ediyoruz. Bu, doğru yönde atılmış olumlu bir adım ve hem Lübnanlı işçilere hem de Filistinli işçilere fayda sağladığının açıklamasında bulundu.

Hasan Izz al-Din ise Filistin’deki İslami Cihat hareketinin, özellikle direniş ve Siyonist düşmanla yüzleşme alanındaki öncü rolünü takdir etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 3 =