Hiçbir Hamas Heyeti Müzakereler İçin Kahire’ye Gitmeyecek

Hiçbir Hamas Heyeti Müzakereler İçin Kahire’ye Gitmeyecek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu ahbere göre; El Mayadin televizyon kanalı, Hamas direniş hareketinin liderlerinden birinin aktardığına habere göre, hareketten hiçbir heyetin Gazze Şeridi’ndeki ateşkes önerisini görüşmek üzere Kahire’ye gitmeyeceğini vurguladı.

Habere göre, El Mayadin kanalı, Hamas’ın bu üst düzey üyesinden alıntı yaparak şunları ekledi: “Arabulucuların bize önerdiği şeyleri kabul etmedik ve sıfırdan başlamak da istemiyoruz. Artık temel şartımız, İsrail’in İsrail ile resmi anlaşmaya vararak resmi beyanda bulunmasıdır. Önceki öneri, aksi takdirde bu durumda İsrail kabul etmediği sürece müzakere olmayacak.”

Bu Hamas yetkilisi şöyle devam etti: “Amerikan hükümetinin sürekli olarak müzakerecilerden (Mısır ve Katar) İsrail’in kabul etmediği maddeleri kabul etmelerini istemesi şaşırtıcı.”

Hamas’ın bu tutumu, Amerikan internet sitesi “Axios”un bugün, Mısırlı ve Katarlı arabulucularla “Joe Biden”ın Gazze’de ateşkes önerisini görüşmek üzere bir Hamas heyetinin Mısır’da bulunduğu yönündeki haberinin ardından açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 9 =