Her Geçen Gün Filistinli Şehitlerin Sayısı Artıyor

Her Geçen Gün Filistinli Şehitlerin Sayısı Artıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun saldırıları sonrasında Filistinli şehit sayısının arttığını açıklayarak, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’de 12 toplu katliam gerçekleştirdiğini duyurdu.

Habere göre, Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kadara, bu öğleden sonra Filistinli şehitlerin sayısındaki artışı duyurdu.

Eşref El Kadara ilk olarak şunları söyledi: “İsrail düşmanı, son 24 saatte Gazze Şeridi’nde 12 toplu katliam gerçekleştirdi, bunun sonucunda 135 kişi şehit oldu, 312 kişi de yaralandı.”

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü ayrıca, 7 Ekim’den bu yana toplamda Filistinli şehit sayısının 23 bin 843’e, yaralı sayısının ise 60 bin 317’ye yükseldiğini açıkladı.

İsrail ordusunun 7 Ekim’den itibaren Gazze Şeridi’ne yönelik yıkıcı saldırıları, Gazze’nin sağlık altyapıları başta olmak üzere bölgedeki birçok altyapının yok olmasına yol açtı.

Bu saldırılarda evleri yıkılan Gazze halkının büyük bir kısmı yerlerinden edilmiş, hastanelerde, okullarda ve çadırlarda yaşıyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü El Kadara, Filistin halkının toplu katliamının Gazze Şeridi’ndeki her 20 vatandaştan birinin şehit olmasına, yaralanmasına veya kaybolmasına neden olduğunu söylüyor.

Ayrıca, hizmet ve sağlık altyapısının iyi durumda olmadığını ve 1,3 milyon Filistinli vatandaş ve mültecinin ihtiyaçlarını karşılayamayacağını da belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =