Hayfa’da binlerce kişi Netanyahu’yu protesto etmek için toplandı

Hayfa’da binlerce kişi Netanyahu’yu protesto etmek için toplandı

Haber kaynakları, Hayfa’da binlerce kişinin Siyonist Netanyahu ve yeni kabinesine karşı gösteriler düzenlediğini bildirdi.

Filistin haber ajansı Ma’a’nın sitesinde yer alan haberlere göre, Hayfa’da binlerce kişi Binyamin Netanyahu başkanlığında yeni bir kabinenin kurulmasına karşı olduklarını beyan etmek için protesto gösterisi düzenledi.

Protestocular “ Katil Netenyahu”  yazan pankartlar taşıdı. Protestolarda Siyonist Rejimin Eski Savaş Bakanı General Moshe Ya’alon yanı sıra Siyonist rejimin eski sözcüsü Tuğgeneral Ron Katri ve birçok siyasi ve Siyonist rejimin askerleri de bulunuyordu. Daha önce Ya’alon “İsrail darbe ile karşı karşıya ve İsrail sistemini değiştirmek için katil bir hükümet kurmayı hayal eden bir suç koalisyonunun ortaya çıkmasına şahitlik ediyor” demişti. Moshe Ya’alon göstericilerden Netanyahu başkanlığında kurulacak olan kabineye karşı protestolarına devam etmelerini istedi.

Geçen Cumartesi günü de aynı şekilde binlerce Yahudi, Netenyahu başkanlığında yeni kabinenin kurulmasını protesto etmek için Tel Aviv merkezinde Knesset önünde toplanan protestocular kurulacak hükümetin hüküm giymiş suçlulardan ve aşırı dincilerden oluştuğunu beyan etmişlerdi.

Netanyahu resmi bir yazı ile rejim lideri İsaac Herzog’a  bu meseleyi bildirmiş ve yeni hükümetin kurulması için yeni kabinenin en geç 2 ocak 2023’de yemin etmesi bekleniyor.

Siyaset bilimcilere göre,bir yandan aşırı sağ ve Siyonist dini partiler ve bir diğer yandan Haredi’nin iktidarda olması ile gelecekte Netanyahu başkanlığında kurulacak iktidar koalisyonunun, Batı Şeria, Gazze ve Kudüs’teki Filistinlilere karşı faşist ve aşırı yaklaşımı ve politikaları bölgedeki gerilimi tırmandıracağı yönünde.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + nineteen =