Haşd Şabi tüm Irak halkını temsil ediyor

Haşd Şabi tüm Irak halkını temsil ediyor

Irak’ın Ehli Sünnet mensubu seçkinleri, Haşd Şabi’nin tüm Irak ulusunu temsil ettiğini ve bu teşkilatı Irak’ın güvenlik sahnesinden uzak tutmaya yönelik her türlü girişimin yeni bir felaket anlamına geldiğini vurguladı.

Irak’ın Diyala eyaletinin kurtarılmış bölgelerindeki Ehli Sünnet mensubu seçkinler, Haşdi Şabi güçlerini bölgelerinden geri püskürtmeye yönelik tüm girişimlere karşı uyardı.

Bu bağlamda, bağımsız bir Iraklı politikacı olan Abdullah Hızır el-Abidi şunları söyledi: ‘Haşd Şabi Diyala’nın geniş bölgelerinin kurtarılmasında merkezi ve etkili bir rol oynadı ve Ehli Sünnet de dâhil olmak üzere Irak’ın tüm kesimlerinin temsilcisi sayılmaktadır ve onu siyasi baskı altında güvenlik sahnesinden uzak tutmaya yönelik her türlü girişim başka bir felaket anlamına gelmektedir.

Haşd Şabi, Şii ve Sünni değil, tüm Irak milletini temsil etmektedir ve bu, dış gündemleri olan bazı politikacıların görmezden geldiği somut bir gerçektir.’

Diyala eyaletinin Ehli Sünnet seçkinlerinden Abdulhadi Sabah da şu ifadelerde bulundu: ‘Haşd Şabi Irak güvenlik sisteminin bir parçasıdır ve kurtarılmış bölgelerdeki herhangi bir geri çekilme bir güvenlik boşluğu yaratacak ve bunun bedelini halk ödeyecektir.

Binlerce Sünni, Haşd Şabi teşkilatında faaliyet gösteriyor ve Irak’ın kurtarılmış bölgelerinin halkı, Haşd Şabi’nin bölgelerindeki varlığını gerekli görüyor.’

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + 12 =