Haniyye: Uluslararası Toplum Filistin Seçimlerinin Sonuçlarına Saygı Duymalı

Haniyye: Uluslararası Toplum Filistin Seçimlerinin Sonuçlarına Saygı Duymalı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Katar’ın Filistin’de yapılacak seçimlere gözlemci göndermesini ve uluslararası toplumla birlikte seçim sonuçlarına saygı duyulmasını sağlamasını istedi. 

Heniyye, Katar Emiri Temim bin Hamed Âl Sâni’ye gönderdiği mektupta Filistin halkına verdiği destek dolayısıyla Katar’a teşekkür etti.Filistin’deki son durum ve seçimlerle ilgili gelişmeler hakkında Katar Emiri’ne bilgi veren Heniyye, seçimlerin Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde vaktinde ve şeffaf bir şekilde yapılmasının sağlanmasında Katar’ın da rol oynamasını beklediklerini dile getirdi.

Özellikle Kudüs’te seçimleri engellememesi için işgal rejimine baskı yapılması çağrısında bulunan Heniyye, Katar’ı seçimlerde gözlemci olmaya ve 2006 seçimlerinden sonra yaşananların tekrarlanmaması için uluslararası toplumla birlikte seçim sonuçlarına saygı duyulmasını sağlamaya davet etti.

Heniyye, Katar Emiri’ne gönderdiği mektupta ayrıca Hamas’ın anlaşmalara sadık kalacağını ve seçimlerin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için üzerine düşen görevi yerine getireceğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + 17 =