Hamas’tan Siyonistlere karşı mücadelenin devam etmesi gerektiğine vurgu

Hamas’tan Siyonistlere karşı mücadelenin devam etmesi gerektiğine vurgu

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Siyasi Ofisi Başkanı, Filistin direnişinin Kudüs’teki işgal rejimine karşı duruşunda kararlı olduğunu vurguladı.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre İsmail Heniye dün Salı günü İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında kız kardeşinin şehit olmasına işaretle “Filistin milleti Siyonist rejime karşı mücadeleye devam ediyor ve asla teslim olmayacak.” dedi.

Hamas hareketi bir bildiride, bu hareketin siyasi ofisi başkanının kız kardeşinin şehadetine değinerek  Arap ve İslam uluslarının yanı sıra özgür dünya halklarından, saldırganlığı durdurmak için İsrail rejimi üzerindeki baskıyı çeşitli düzeylerde artırmalarını talep etti. 

Siyonist rejim savaş uçakları bu sabah Gazze şehrinin batısındaki Şati kampındaki evleri bombaladı, bunun sonucunda aralarında İsmail Heniye’nin kız kardeşinin de bulunduğu 15 kişi şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı savaşın 296. gününde dün yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin son 24 saatte işlediği 3 cinayette 32 Filistinliyi şehit ettiğini, 139 kişiyi de yaraladığını duyurdu.
Siyonist rejim ordusunun geçen yıl 7 Ekim’den itibaren Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına başlamasından bu yana dünkü şehitler dahil Filistinli şehit sayısı 37 bin 658 kişiye, yaralı sayısı ise 82 bin 237 kişiye ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + eighteen =