Hamas’tan Gazze’deki Hastanelere Uluslararası Destek Talebi

Hamas’tan Gazze’deki Hastanelere Uluslararası Destek Talebi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze’deki Kudüs Hastanesi çevresindeki bölgenin bombalanmasının ardından Hamas, uluslararası toplumdan Gazze hastanelerine destek talebinde bulundu.

Habere göre, Hamas hareketi, Siyonist rejimin Gazze’deki Kudüs Hastanesi’nde yeni bir suç işleyeceği konusunda uyarıda bulundu.

Gazze Kızılayı Pazar akşamı yaptığı açıklamada, Gazze’deki Kudüs Hastanesi çevresinde meydana gelen bombalamanın ardından bu hastanede hasar meydana geldiğini, çok sayıda hasta ve bu hastaneye sığınan kişilerin yaralandığını bildirdi.

Bir saat önce Kudüs Hastanesi müdürü, bugün Siyonistlerden hastanenin boşaltılması yönünde defalarca çağrı yapıldığını ve hastane çevresinde çok sayıda patlamanın meydana geldiğini söyledi.

Hamas, dünyanın sivillere yönelik saldırıları durdurma sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
El Cezire’nin haberine göre Hamas, işgal rejiminin Kudüs hastanesini boşaltma ve çevredeki binaları bombalama talebinin, yerinden edilmiş 14.000 kişinin hayatını tehdit eden yeni bir suçun işlenmesinin başlangıcı olduğunu ekledi.

Bu hareket, tüm ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan, iki milyondan fazla vatandaşın hayatını kurtarmak için insani rol oynayan hastaneleri desteklemek üzere derhal harekete geçmelerini talep etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × one =