Hamas’tan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsüne sert tepki

Hamas’tan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsüne sert tepki

Hamas Hareketi yaptığı bir açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby’nin Gazze Şeridi’nin geleceğine ilişkin son iddialarına sert tepki gösterdi.

IRNA’nın Al Masirah TV kanalından aktardığı habere göre, Hamas Hareketi yaptığı bir açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby’nin Hamas’ın gelecekte ve savaş sonrasında Gazze’de yeri olmayacağı yönündeki iddialarını kınadı.

Hamas’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Biden yönetiminin bu tür iddialarını ve benzeri tutumlarını Filistin halkının işlerine açık bir müdahale ve Beyaz Saray’ın ulusların kararları ve tercihleri üzerindeki egemenliğini sürdürme yaklaşımının devamı olarak değerlendiriyoruz.

Kendi kaderlerini belirlemede ilk ve son söz sahibi olan özgür halkımıza ABD’nin veya başkalarının vesayet dayatmasına izin vermeyeceğiz.”

Kirby daha önce Hamas’ın Gazze’nin geleceğinin bir parçası olamayacağını ve Gazze’deki hükümet biçimine ilişkin istişarelerin yapıldığını iddia etmişti.

Kirby aynı zamanda Siyonist rejim Başbakanı Benjamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden’ın her zaman ve her konuda tam olarak aynı fikirde olmadıklarını söylemişti.

Hamas yetkilileri Filistin halkının kendi geleceğini belirleyeceğini defalarca vurgulamıştır.

Hamas Lideri Osama Hamdan daha önce Al Mayadin’e verdiği demeçte, ABD’lilerin direniş çemberinin başka güçleri de kapsayacak şekilde genişeceğini ciddi olarak düşünmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 11 =