Hamas’ın İran İle İlişkileri, Filistin Direnişine Dayanak Oluşturuyor

Hamas’ın İran İle İlişkileri, Filistin Direnişine Dayanak Oluşturuyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Direniş Hareketi siyasi büro başkanı şunları vurguladı: Hamas’ın İran ile ilişkileri Filistin direnişini destekleyen güçlü bir sütundur. Siyonist düşman, kuşatma ve saldırı yoluyla milletimizin iradesini kırabileceğini sanıyor ama bu bir illüzyondur.

Haberde, Filistin Direniş Hareketi’nin (Hamas) siyasi büro başkanı İsmail Haniyye, Cezayir Devlet Başkanı Abdülmecid Tabun’un Filistin davasını destekleyen tutumunu övdü ve Cezayir’in katı, açık ve net pozisyonunun Siyonist ile ilişkilerin normalleşmesini reddetmesinin altını çizdi ve şöyle devam etti: “Siyonist rejimle herhangi bir anlaşmaya karşıyız; Siyasi olsun, güvenlik olsun.”

Hamas’ın siyasi büro başkanı şunları vurguladı: “Normalleşmenin Filistin halkının yanında zehirli bir hançer ve Siyonist rejimin bölgede yayılacağı bir geçit olduğuna inanıyoruz. İşgalci rejimle ilişkileri normalleştirmenin meşruiyetini pekiştireceğini veya nüfuzunu artıracağını düşünen herkes yanılıyor; Çünkü normalleşme genel olarak kötüdür ve sadece Siyonist rejimin yararınadır.”

Filistin Direniş Hareketi’nin siyasi ofisinin başkanı şunları vurguladı: “Hamas’ın İran ile ilişkileri, Filistin direnişini destekleyen güçlü bir sütundur. Siyonist düşman, kuşatma ve saldırganlık yoluyla ulusumuzun iradesini kırabileceğini sanıyor ama bu bir yanılmadır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight + two =