Hamas’dan Almanya’nın Nakba Günü Gösterilerinin Yasaklamasına Tepki

Hamas’dan Almanya’nın Nakba Günü Gösterilerinin Yasaklamasına Tepki

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas İslami Direniş Hareketi Sözcüsü Abdul Latif El Kanu yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin “Nakba Günü”nü (Filistin’in işgalinin yıl dönümü) anmalarını yasaklama kararını kınadı.

Habere göre, Alman hükümeti Cuma günü “Nakba Günü” münasebetiyle tüm faaliyet ve gösterileri yasakladı ve Der Spiegel gazetesi, Alman idare mahkemesinin Yahudi karşıtı sloganlar atarak Filistinli beş gösteriyi yasakladığını yazdı.

Hamas sözcüsü yaptığı açıklamada, gösterinin yanıltıcı nedenlerle yasaklandığını ve kasaba ve köylerden göçlerinin yıl dönümünü anmak isteyen insanların haklarına el konulması olduğunu söyledi.

Sözcü, “Almanya’nın bu davranışı, gerçeği açıklayan ve Siyonist işgalcinin çirkin yüzünü ortaya çıkaran bir anlatıyı örtbas etmeye çalışmakla aynı doğrultudadır. Filistinli mülteciler, acıları devam eden halkımıza yönelik en büyük etnik temizlik eyleminin ana tanığıdır ve Almanların bu davranışı, mülteci meselesini örtbas etme girişimidir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + four =