Hamas’a yaptırım ve Fed-Yahudi lobileri-İsrail ilişkileri

Hamas’a yaptırım ve Fed-Yahudi lobileri-İsrail ilişkileri

ABD Hazine Bakanlığı, Gazze, Sudan, Türkiye, Cezayir ve Katar’da bulunan Hamas bağlantılı kişilere yaptırım uygulayacağını açıkladı. Bakanlık, söz konusu yaptırımların, Hamas’ın Batı Şeria ve Gazze’deki gelir kaynaklarını ortadan kaldırmayı amaçladığını duyurdu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “ABD, Hamas’ın aralarında çocukların da bulunduğu İsrailli sivillere yönelik acımasız ve vicdansız katliamının ardından Hamas’ın finansörlerini ve kolaylaştırıcılarını hedef almak üzere hızlı ve kararlı bir şekilde harekete geçmektedir.” dedi.

Yaptırımlar, Başkan Joe Biden’ın, İsrail’i ziyaret ettiği sırada geldi. Yellen, “ABD Hazinesi terör finansmanını etkili bir şekilde engelleme konusunda uzun bir geçmişe sahiptir ve Hamas’a karşı araçlarımızı kullanmakta tereddüt etmeyeceğiz.” dedi.

FED-Yahudi Lobileri ve İsrail

ABD’nin İsrail için kısa sürede tedbirler almaya başlaması İsrail-ABD ilişkilerini yeniden gündeme getirdi.

Yazar Mustafa Güldağı, ABD Hazine Bakanlığı, Yahudi lobileri ve İsrail ilişlilerine dair X’teki sosyal medya hesabından yorumunu paylaştı.

Güldağı’nın ABD Hazine Bakanlığı’nın Hamas’a yaptırım kararıyla ilgili yorumu:

“ABD Hazine Bakanlığından Hamas’a finansal yaptırım. Hamas’a destek veren kurum ve ülkelere yaptırıma başladı. Hazine Bakanı Janet Yallen, Polonya asıllı Yahudi. FED Başkanlığı da yaptı. Derin Amerika’nın en büyük kolu olan, doları basan FED’in görevlileri hep Yahudi olmuştur.

ABD Hazine Bakanlığı Filistin’e destek verecek olan kurum ve ülkeleri ekonomik olarak tehdit ediyor. Böylece hiçbir ülke yardım etmeye kalkmasın.

“Şeytan sizi fakirlikle korkutup çirkinliğe teşvik eder.” (Bakara 268)

Durum bu. Açlık, yokluk ve daha büyük krizle tehdit ediyor.

Böylece Müslüman ülkeleri kitliyorlar. Tekrar edelim. İsrail devlet olarak bir hiçtir. Filistin’deki İsrail bir hiçtir! Asıl olan diğer ülkelerdeki Yahudi lobileridir. İsrail tüm gücünü bu Yahudi lobilerinden alır. Amerika’daki İsrail, Filistin’deki İsrail’den daha güçlüdür.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 1 =