Hamas ve İslami Cihad: Direniş, İsrail’e Karşı Koymanın Tek Yoludur

Hamas ve İslami Cihad: Direniş, İsrail’e Karşı Koymanın Tek Yoludur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas ve Filistin İslami Cihad yetkilileri, direniş seçeneğine bağlı kalmak, Siyonist rejime karşı koymanın, Filistin topraklarını özgürleştirmenin ve Filistin halkının haklarını geri almanın tek yolu olduğunu vurguladılar.

Haberde, Filistin İslami Cihad hareketinin genel sekreteri Ziad El-Nakhale, Halid Meşal liderliğindeki Hamas hareketinden bir heyet ile bir araya geldi.

El-Nakhale, özellikle Batı Şeria bölgesinde direnişi güçlendirmenin önemini vurguladı.

Meşal ve El-Nakhale görüşmesinde, direniş seçeneğine bağlı kalmak Siyonist rejimle yüzleşmenin, Filistin topraklarını özgürleştirmenin ve Filistin halkının haklarını geri kazanmanın tek yolu olduğunu söylediler.

Maşel ve El-Nakhale Filistin içinde ve dışında ikili bağların güçlendirilmesi, işbirliği ve koordinasyon seviyesinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, İslam ümmetinin ve dünyanın özgür insanlarının direniş projesi ekseni etrafında toplanması gerektiğini belirtti.

İki taraf gerçekleşen toplantıda Filistin sorunundaki son gelişmeleri ve bu ülkenin ulusal dosyalarını ve Siyonist rejime karşı direniş, Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya destek, tutsakların serbest bırakılması konularını değerlendirdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + 17 =