Hamas: Uluslararası Toplum ve Birleşmiş Milletler Nerede?!

Hamas: Uluslararası Toplum ve Birleşmiş Milletler Nerede?!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hamas hareketi, Siyonist ordunun bu sabah Deir al-Balah’taki Filistinli mültecilerin okulunu hedef alma suçuna tepki olarak bir açıklama yayınladı.

Habere göre, Açıklamada, “İşgalci ordunun, savaş uçaklarının saldırısının ardından Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde yerinden edilmiş binlerce insanın olduğu Rufida okulunda menfur katliamını gerçekleştirdiği, 26’dan fazla şehidin şehit olmasıyla sonuçlanan ve çoğu kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere onlarca yaralı geride bıraktı.”

Hamas direnişi bu açıklamayı resmi Telegram sayfasında yayınlayarak şunları yazdı: “Refah ve Gazze’nin kuzeyinde, özellikle de Cebeliye’de yaşanan cinayetler, Siyonist rejimin ABD kisvesi altında işlediği suçların devamıdır. Bu Filistin halkına karşı soykırım savaşıdır.”

Hamas, “Gazze Şeridi’nin kuzeyinde faşist işgalci ordunun katledilmesiyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu vahşi katliam, aslında Siyonist rejimin desteğiyle işlediği tüm soykırımların ve suçların bir uzantısıdır.” dedi.

Bir yıl boyunca Filistin’deki halkımıza karşı suçlar işledi ve bu süre zarfında yerleşim bölgelerinde, evlerde, barınaklarda ve mülteci merkezlerinde savunmasız Filistinli sivilleri kasten hedef alarak en iğrenç şeyleri yaptı.

Ayrıca, “Filistin halkı merak ediyor ve soruyor… Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler ve onun tüm kurumları nerede? Arap ve İslam ülkeleri nerede? Uluslararası yasaların benzeri görülmemiş bir ihlali mi?” Peki faşist işgalciler tarafından bu insani bir davranış mı?!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 5 =