Hamas: Tel Aviv operasyonu Siyonist rejimin işlediği cinayetlere bir yanıttır

Hamas: Tel Aviv operasyonu Siyonist rejimin işlediği cinayetlere bir yanıttır

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, yaptığı açıklamada, Tel Aviv operasyonunun Siyonist rejimin Cenin kampında işlediği cinayete bir yanıt olduğunu açıkladı.

Hamas yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Perşembe akşamı Tel Aviv’de gerçekleştirilen operasyon, işgalci rejimin Caba ve Cenin’de işlediği cinayetlere karşı direnişin bir yanıtıdır.’

Hamas hareketi aynı zamanda bu kahramanca operasyonu memnuniyetle karşıladığını belirterek, Siyonist rejimi yeni operasyonlar konusunda tehdit etti.

İbrani ve arapça haber kaynakları Perşembe akşamı geçici Siyonist rejimin başkenti Tel Aviv’in merkezindeki Dizengoff Caddesi’nde düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişinin yaralandığını açıkladı.

Tel Aviv belediye başkanı bu operasyonun şehadet operasyonu olduğunu ve iki kişi tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Siyonist rejim askeri kaynakları, bu operasyonu yürütenlerden birinin şehit olduğunu, ikinci kişinin ise arandığını iddia etti.

Hamas hareketinin sözcüsü Abdullatif Kanu bu operasyonla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Bu operasyon, Siyonist rejim ve yerleşimcilerin Nablus’ta bulunan Havara’da halkımıza yönelik vahşi saldırılarına bir cevap niteliğindedir.

Siyonistlerin ve Siyonist yerleşimcilerin işlediği suç ve cinayetlere verilebilecek tek cevap, işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’ün ateşe verilmesine neden olacak şehadet operasyonları ve silahlı saldırıların artmasıdır.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − sixteen =