Hamas siyonistlerin Sinvar’a sunduğu “güvenli çıkış” planını reddetti

Hamas siyonistlerin Sinvar’a sunduğu “güvenli çıkış” planını reddetti

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal medyasında bu sabah dolaşan Gazze’deki yeni bir anlaşma önerisine yanıt verdi ve işgal hükümetinin bunu ABD’ye ilettiğini belirtti.

Önerinin, hareketin Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar’ın bölgeden çıkışı için “güvenli bir geçiş” sağlanması karşılığında İsrailli tüm esirlerin toplu olarak serbest bırakılmasını içerdiği belirtildi.

Hamas müzakere heyeti üyesi Gazi Hamed, basına yaptığı açıklamada, hareketin Gazze ile ilgili yeni herhangi bir öneriyi reddettiğini ve yalnızca ABD Başkanı Joe Biden yönetimi aracılığıyla 2 Temmuz’da sunulan önerinin geçerli olduğunu vurguladı.

Hamas müzakere heyeti üyesi Hamed, İbranice yayın yapan “Kan Reshet Bet” radyosunun İsrail’in ABD’ye Gazze’de yeni bir anlaşma önerisi sunduğuna dair haberiyle ilgili bir açıklamada bulundu. Haberde İsrail’in sunduğu önerinin, İsrailli tüm esirlerin toplu olarak serbest bırakılmasını, Sinvar ve onu takip etmek isteyen herkesin Gazze’den çıkışı için güvenli bir geçiş sağlanmasını, Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını, Gazze’nin silahsızlandırılmasını ve Gazze’de yeni bir yönetim mekanizması oluşturulmasını içerdiği belirtildi.

Hamed açıklamasında, “Tabii ki bu saçma bir öneri ve işgalin müzakere başarısızlığını gösteriyor. Sekiz aydır süren müzakerelerde yaşanan gelişmeleri inkâr ediyor,” diyerek, müzakerelerin İsrail’in katı tutumu nedeniyle çıkmaza girdiğini belirtti.

Benzer şekilde, Hamas sözcüsü Cihad Taha da “İşgalcinin, hareketin liderlerinin çıkışıyla ilgili yaymaya çalıştığı şeylerin, Hamas’ın, halkımızın ve kahraman direnişimizin gündeminde yeri yok” dedi.

Taha, Hamas’ın 2 Temmuz’da üzerinde anlaşılan maddelere bağlı olduğunu ve ateşkesin sağlanması ile saldırıların sona erdirilmesi için somut adımlar atılmasını talep ettiğini belirtti. “Biz işgalin ve onun suç projelerinin hizmetine yarayacak yeni önerileri ya da anlaşmaları değerlendirmiyoruz. Uluslararası toplum, halkımıza karşı işlenen katliamlar, suçlar ve soykırımları durdurma sorumluluğunu üstlenmelidir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 6 =