Hamas lideri Heniyye’den Kasım Süleymani açıklaması

Hamas lideri Heniyye’den Kasım Süleymani açıklaması

İran’da temaslarda bulunan Hamas lideri İsmail Heniyye, ABD’nin şehit ettiği Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile ilgili açıklamada bulundu.

İran’da temaslarda bulunan Hamas lideri İsmail Heniyye, ABD’nin şehit ettiği Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile ilgili açıklamada bulundu.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile bir araya gelen Heniyye, “İran silahlı kuvvetlerinin ve halkının Filistin davasına desteği, Aksa Tufanı’nda bize iki kat moral veriyor” dedi.

Heniyye, ABD’nin Irak’ta şehit ettiği Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile ilgili olarak “Şehit Kasım Süleymani’nin dünya mazlumlarını desteklemede ve onlara yardım etmede gösterdiği gayretleri unutmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ise “ ABD’nin yardımı olmasa işgalci rejim şu ana kadar çoktan çökerdi. Şu ana kadar yaptıkları, kadın ve çocukları katletmek, hastaneleri yıkmak ve açlık politikası uygulamak” dedi.

Bakıri, “Filistin’in ilkeleri, en başından beri İran İslam Devrimi’nin temel hedeflerinden biri olmuştur ve şüphesiz bu böyle devam edecektir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − three =