Hamas Lideri Haniye: İşgalciler topraklarımızdan çıkarılmalıdır

Hamas Lideri Haniye: İşgalciler topraklarımızdan çıkarılmalıdır

Hamas hareketinin siyasi büro başkanı, Siyonistlerle müzakere yolunun faydasız olduğuna değinerek, Siyonist rejimin Filistin topraklarını terk etmesi gerektiğini vurguladı.

Hamas Hareketinin Siyasi Ofisi Başkanı İsmail Haniye, Salı günü yaptığı açıklamada, bu ülke halkının Siyonistlerin kuşatmasına ve yerleşke inşasına karşı direneceğini ve ayağa kalkacağını vurguladı.

İsmail Haniye şunları söyledi: ‘Siyonist rejimle ilişkiler konusunda işgalci İsrail topraklarımızdan ve işgal altındaki Kudüs’ten çıkmadığı sürece Batı Şeria’da herhangi bir siyasi veya güvenlik çözümü yoktur.

Cinayet, suikast, kuşatma ve evlerin yıkılması Siyonist rejim için hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. İsrail’in Batı Şeria’da yerleşke inşası konusunda ısrar etmesi ve Kudüs’te ilhak ve Yahudileştirme politikalarına devam etmesi, Filistin halkının direnişiyle karşılaşacak ve nesillerimizde intifada ve devrim ruhunu uyandıracaktır.

Siyonist yetkililer Filistin halkının mülklerinin yok edilmesini durdurmalıdır. İsrail ordusunun azami itidal göstermesi gerekiyor. Gazze Şeridi’ndeki insani durum da oldukça elverişsizdir ve bu alanda elektrik kesintisiyle karşı karşıyadır.

Tel Aviv konusunda sözde siyasi çözüm başarısız oldu. Milletimiz artık bu müzakere yoluna güvenmeyecektir. Bu yol, Filistin’in tarihi haklarına çok pahalıya mal olan bir yoldur.

Batı Şeria’da suikast ve öldürmeye dayalı güvenlik çözümü Siyonistlerin işine gelmiyor. İsrail boş hayallerinden ve hayali siyasi hikâyelerinden vazgeçmedikçe ve milletimiz kendi ülkesine dönmedikçe çözüm olamaz.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =